5 Mart 2012 Pazartesi

Amfitiyatrolu konutları Cannes'da

Sadece site sakinlerine hizmet verdiği için yüksek işletme-idame masrafı sebebiyle 'kira gibi aidat' ödeten sosyal donatılı konut sitesi anlayışı yavaş yavaş terk ediliyor.
Bunun yerini dışarıdan gelecek kişilere de ücreti mukabilinde açık tutulacak sosyal tesislere sahip projeler alıyor. İstanbul Esenyurt ilçesinde Acunkent ve Babil Kuleleri ismiyle sosyal donatılı iki konut projesinin inşasına devam eden Uluhan Grubu, Beylikdüzü ilçesinde bu defa 75 dönümlük, deniz manzaralı bir arsada 2 bin konutluk bir projeye başlayacak. Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen'in verdiği bilgiye göre proje için Türkiye'den 7 mimari ofis yarışıyor. Bunlardan biri, bu hafta seçilecek. Projenin ismi ise internetten yapılacak yarışmayla belirlenecek. Önerilen isimlerden biri seçilirken ilk üçe iPad hediye edilecek.

İki adet havuz gibi nitelikli konutlarda yer alan klasik sosyal donatıların yanı sıra bu projede ilk defa 500 kişilik amfitiyatro ile 200 kişilik kapalı bir tiyatro salonu yer alacak. Site sakinlerinin indirimli faydalanacağı amfitiyatro, dışarıdan gelenlere açık olacak. Amfitiyatro yapımına elverişli arazi yapısı, deniz manzarası ve gün batımıyla birleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder