3 Mart 2012 Cumartesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin AK Parti döneminde önemli yatırımlara kavuştuğunu belirterek, "Biz sadece hortumları kestik, havuzda su doluyor artık. Biz de bunları vatandaşa hizmet olarak sunuyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen DSİ Bölge Müdürleri Teftiş Kurulu Başkanlığı semineri için geldiği Antalya'da, şöyle konuştu:

"2002 yılında Türkiye ne durumdaydı- IMF'nin borç baskısı altındaydı, memurlara maaşını ödeyebilmek için çalmadığı kapı kalmamıştı, paramız pul misaliydi, devletin IMF'ye borcundan dolayı bütçesinin beli bükülmüş durumdaydı. Ayrıca bir de enflasyon canavarı vardı. O zaman kimse paramızdaki 6 sıfırın kaldırılacağına inanmamıştı. Şimdi ne oldu. Türkiye dünyada küresel güç olmasının yanında dünya ekonomik krize boğuşurken ayağı üzerinde durdu, Çin'den sonra ikinci büyümeyi gerçekleştiren ülke oldu."

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun bitmek üzere olduğunu vurgulayan Eroğlu,

"Kasaları doldurduk, geçmişten gelen borçları ödedik, dolu dizgin yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Sağlık yatırımlarına da dikkati çeken Bakan Eroğlu, Türkiye'de artık herkesin istediği hastaneye gidebildiğini, ambulans helikopterlerin hizmet verdiğini söyledi. Eroğlu, 2002 yılında 48 liradan satılan bir ilacın bugün 8 liradan alınabildiğini vurguladı.

Bakan Eroğlu, "Biz sadece hortumları kestik, havuzda su doluyor artık. Biz de bunları vatandaşa hizmet olarak sunuyoruz. Yaptığımız bu. Bir havuz düşünün, havuz hortumlarla birileri tarafından boşaltılırsa o havuz Dolar mı- Biz de hortumları kestik o havuz dolmaya başladı" dedi.

kaynak: haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder