3 Mart 2012 Cumartesi

Türkiye global aklını çalıştırıyor!

Dünyanın dört yanındaki Türk bilimadamları tek bir havuz da toplanıyor

Dünyadaki tüm bilim adamlarına artık havuzdan ulaşılabilecek. Bilim ve ileri teknolojiye dayalı yatırımlara hız vererek ekonomiyi daha hızlı büyütmeyi hedefleyen Türkiye, dünyanın dört bir yanına dağılmış Türk bilim adamlarının envanterini çıkarıyor. Bugün gazetesinin haberine göre bu amaçla dünya ölçeğinde "Bilim insanları havuzu" oluşturulacak.

3 AYAKLI PROJE
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün başlattığı çalışma 3 koldan yürütülecek. Çalışmanın ilk ayağını Bilim İnsanları havuzu oluştururken, bu çalışma Bilim Ataşeleri ile Bilim ve Teknoloji Konseyi yoluyla desteklenecek. Ayrıca yılda bir kez Bilim İnsanları Kurultayı toplanacak. Proje Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülecek.
Bakan Ergün'ün verdiği bilgilere göre, bilim adamı havuzunda, Türk vatandaşı olup yurtdışında yaşayan doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile akademisyenler yer alacak.

Havuz sayesinde, yurtdışındaki üniversitelerdeki araştırmacı ve akademisyenlerin sayısı, bunların hangi ülkelerde neler yaptıkları, hangi projeler üzerinde çalıştıkları gibi konularda ayrıntılı bir veri tabanı oluşacak. Proje için bilim adamlarına çağrıda bulunan Bakan Ergün, "Yurtdışındaki bütün bilim insanlarımızı, Bakanlığımız veri tabanına kaydolmaya ve bu ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz" dedi.
haberturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder