18 Mart 2012 Pazar

Havuzdaki dışkı, 15 çocuğu hastanelik etti

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bir tuvaletini yaptığı otel havuzuna giren 15 çocuk, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

İshal vakası görülen çocuklar, tedavilerinin ardından taburcu edildi

Olay dün Alanya’nın Türkler Beldesi’ndeki 4 yıldızlı otelde meydana geldi. Öğlen saatlerinde bir turist çocuk, girdiği çocuk havuzuna büyük tuvaletini yaptı. Aynı havuza giren 15 turist çocuk, gece saatlerinde rahatsızlanarak mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle Alanya Özel Hayat Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tetkiklerin ardından 3 saat gözetim altında kalan çocuklar taburcu edildi.

Çocuklarda ishal vakası görüldüğünü belirten Özel Hayat Hastanesi’nden Opr. Dr. Ali Öz, büyük bölümünün ayakta tedavi edildikten sonra aynı gece taburcu edildiğini kaydetti. Dr. Öz, yapılan incelemelerde çocukların havuzdaki dışkıdan etkilendiklerini söyledi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise çocuklardan birinin havuza dışkısını yaptığını belirterek, "Bazı çocuklarda mide bulantısı başlamış. Aileler de tedirgin olmuş ve güneşten etkilenen çocuklarını bile hastaneye getirmişler. 15 kadar çocuk hastaneye getirilmiş ve ayakta tedavi edilip taburcu edilmişler" diye konuştu.
Mide bulantısı ve yüksek ateş şikâyeti olan çocukları otele ait bir minibüsle hastaneye götürdüklerini anlatan otel yetkilisi Kerim Bulut, çocukların tatile devam ettiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Bulut, havuzların suyunun ise boşaltılarak temizlendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder