5 Mart 2012 Pazartesi

Türk konutlarına Araplar akın ediyor

Gayrimenkuldeki Arap ilgisi son dönemlerde kendini iyice hissettirmeye başladı. Öyle ki, İstanbul Başakşehir’de yapılan 32 villalık projenin tamamı çoğunluğu Suudiler’den oluşan yabancılara satıldı

Arap yatırımcılar Türkleri bekliyor
Nema Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulaziz Alomary, İstanbul’un Araplar için ayrı bir önemi bulunduğunu belirterek, “Türkiye küresel krizden etkilenmedi. Vatandaşlarımız da buraya yatırım yapmak istiyor” diye konuştu. Abdulaziz Alomary, Cathay ile yaptıkları Arterium Villas projesinin ardından büyük ölçekli yeni projeler yapmak istediklerinin altını çizerek, şunları aktardı:
“Arabistan’da gayrimenkul sektöründe önemli bir deneyimimiz var. Riyad’da otellerin yanı sıra 50-100 konutluk rezidans hizmetinin olduğun siteler yaptık. Bu tarz Türkiye’de büyük rağbet görür. Bu tecrübemizi İstanbul’a da aktarıyoruz. Yeni projemiz de bu özellikte zaten.” Abdulaziz Alomary, yeni projelerinin kentin birçok Arap şirketinin Türk firmalarıyla işbirliğine sıcak baktıklarının altını çizerek, “Çevremizde birçok şirket var ve bizim Türkiye’deki yatırımımızı takip ediyorlar. Buna bakıp buraya yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verecekler ama çok başarılı bir örnek yaptık. Bu nedenle birçok şirket Türk firmalarıyla işbirliğine girebilir” dedi.

20 milyon dolara 32 villa
Başakşehir’de 32 dubleksten oluşan Arterium Villas, bahçe ve teras olmak üzere 2 farklı dubleks tipi sunuyor. Arterium Villas’taki dubleksler, optimum mekan kullanımı ve maksimum gün ışığı sunarken, büyüklükleri 335 ile 360 metrekare arasında değişiyor. İki dizi villa arasında konumlanan orta avlu, villalar arasında mesafe yaratarak hem özel alanı koruyor hem de mahalle sıcaklığını yaşatıyor. Villaların iç mekanları, gündelik yaşamın gereksinimlerini konforlu ve pratik bir şekilde tasarlanmasının yanı sıra yalın plan çözümleriyle farklılık gösteriyor. Arterium Villas’ta konforlu ev yaşamının yanı sıra aktif bir sosyal yaşam da sunuyor. Sosyal tesisler arasında, içerisinde sauna ve yüzme havuzunun da bulunduğu fitness- wellness center, kafe ve bir mini sinema yer alıyor. Proje 20 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor.

Büyüklükleri 55 – 108 metrekare arasında değişen 1+1 tipi daireler 109 bin 400 liradan, 93 – 177 metrekare arasında değişen 2+1 tipi daireler ise 163 bin 300 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Projede iki adet spor salonu, fitness, oyun salonu, bilardo, kafe, çocuk parkı, basketbol sahası, trambolin, tırmanma duvarı, açık ve kapalı havuz ile birlikte 211’i açık 984’ü kapalı olmak üzere toplam 1195 adet otopark alanı yer alıyor. Satışına yeni başlanan Evora İstanbul Deniz projesi 2014 Eylül ayında teslim edilecek.

kaynak: milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder