26 Mart 2012 Pazartesi

Süper dedeler havuzda

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla dedeler arasında yüzme yarışması düzenlendi.

Etlik Olimpik yüzme havuzu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, çeşitli yüzme havuzlarından ve huzurevlerinden yaşları 47 ile 78 arasında olan 31 dede katıldı.

Yarışmacıların havuz başındaki yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, etkinlikte yaptığı konuşmasında yaşlılara saygının önemine değinerek, ''Bugün bu yarışmada benim gözümde herkes birinci. Katılım cesaretini gösteren bütün yarışmacıları kutluyorum. Genç yüzücülerin onlardan öğreneceği çok şey var'' dedi.

Daha sonra Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Dağıstan Şenoğlu, Mustafa Ak'a katkılarından dolayı bir plaket sundu.

Konuşmaların ardından yaşlara göre 3 kategoriye ayrılan yarışmacılar, havuz başındaki yerlerini aldı. Her yarışmanın parkurunda Türkiye Yüzme Federasyonu'ndan bir hakem bulundu ve skoru ölçtü.

Düdük sesiyle havuza atlayan yarışmacılar birinci olabilmek için kulaç atarken, tribünde bulunan eşleri, çocukları ve torunları da alkışları ile onlara destek verdiler. Dedeler, havuzdaki performansları ile göz doldururken, birinci olanlar sevinçlerini diğer arkadaşlarıyla paylaştılar.

Yarışmanın en büyük katılımcısı 78 yaşındaki Cemal Dutkuner, performansını sergilemeden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ticaretle uğraştığını, sporun hayatının vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Huzurevinde kaldığını ve arkadaşlarının da yarışmaya katılması için kendisini desteklediğini anlatan Dutkuner, yüzmeyi çok sevdiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından son kategoride yarışan Dutkuner, diğer arkadaşlarını geride bırakarak birinci oldu.

Yarışmanın sonunda katılımcıların tümüne Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından hazırlanan madalyalar takıldı ve katılım belgeleri takdim edildi. Kategorilerde de ilk üçe girenlere kupa ve eşofman takımı hediye edildi.

Etkinlik, dedelerin ve torunlarının toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi .

kaynak: beyazgazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder