5 Mart 2012 Pazartesi

Hayat Kurtarma Timi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Yaz sezonu boyunca Karadeniz'in azgın sularıyla boğuşacak olan Büyükşehir Kurtarma Timi, kış boyunca havuzda talim yapıyor

Elinizdeki Lekelerden Kurtulun !
2012 yılı Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapacak Hayat Kurtarma Timi'nin havuz çalışmaları başladı. Yazın Marmara ve Karadeniz'de görev yapacak gönüllü cankurtaranlar, kış aylarında havuz eğitimi yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) biriminde oluşturulan 'Hayat Kurtarma Timi' yazın denizde yaptıkları eğitimlere kışın havuzda yapıyor.

AZGIN DALGALARLA MÜCADELE

Gölcük, Gebze, İzmit ve Umuttepe BESYO kapalı yüzme havuzu nda haftada iki gün uzman eğitmenler tarafından can kurtarma, ilk yardım, yüzme teknikleri, kondisyon eğitimleri veriliyor. Yaza hazırlanan itfaiyecilerin yanı sıra gönüllü olarak destek olan gönüllü itfaiyeciler ile birlikte, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT Kocaeli Şubesi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) yaz aylarında Karadeniz'in azgın dalgaları ile mücadeleye hazırlanıyor. Ayrıca verilen diğer eğitimlerle birlikte personele amatör denizcilik belgesi, bronz ve Gümüş Cankurtaran sertifikası verilecek.

kaynak: haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder