3 Mart 2012 Cumartesi

Markalı konutlar arasında aidatla rekabet dönemi!

Markalı konut sektöründe projelerin artması rekabeti de yoğunlaştırıyor. Bu durum rekabet unsurlarını da değiştiriyor. Geçmişte Güvenlikten havuza, sosyal donatılar markalı konut projelerinde rekabet unsuru olurken artık düşük aidatlarla rekabet ediliyor. Birçok projede aidatlar geçici süreliğine sıfırlanırken bazıları da düşük aidata odaklanarak rekabet yaratıyor

İnsanlara daha iyi yaşam koşulları ve sosyal aktiviteler sunmak üzere markalı konut üreticileri tarafından geliştirilen site hayatı beraberinde yüksek aidatları da getiriyor. Havuz bakımından site güvenliğine, tenis kortundan spor salonlarına kadar birçok aktivite site sakinlerine sunulurken aidatlar da bin 200 TL’lere kadar yükselebiliyor. Bu da İstanbul genelinde iyi semtlerdeki kiralara denk geliyor.

Örneğin İstanbul’un en prestijli sitelerinden biri olan Kemer Country’de site aidatları ısınma hariç 600-bin 200 TL arasında değişiyor. Yine Kemerburgaz’da yer alan İstanbul İstanbul evlerinde aidatlar bin 200 TL’ye ulaşıyor. Lüks otel hizmeti veren rezidans projelerinde ise aidatlar metrekarede 9.5 TL’ye kadar çıkabiliyor. Kaliteli yaşam standardını yaşamak için bu sitelerden ev alanlar artık ortalama standarttaki bir semtte 2+1 dairelerin kirasına denk gelen aidatlar ödemekten şikayetçi. Hatta bazıları da oturdukları sitelerden uzaklaşıp aidatı daha düşük yerleri tercih etmeye başlamış durumda.

Markalı konut üreticileri de insanların bu eğilimini gözlemleyerek yeni projelerinde aidatları rakip projelere göre rekabet unsuru olarak ön plana çıkarmaya başladılar. Geçmişte havuz, sosyal donatılar yeni projelerde rakipleri için rekabet unsuru olurken artık aidatlar da rekabet unsurları arasına girmeyi başardı.

Bahçe bakımı pahalı
Lüks konut projelerinde özellikle bahçe bakımı, güvenlik hizmetleri ve havuz bakımı aidatları artırıcı unsur oluyor. Birçok sitede aidatlar bu nedenle bin 200 TL’ye kadar çıkabiliyor. Özellikle kısa katlı ya da az evin bulunduğu sitelerde de genel giderler ortak paylaşıldığı için aidatlar da yüksek olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder