14 Mart 2012 Çarşamba

Rus kadınların buzlu havuz keyfi

Rusya'nın en önemli bayramlarından sayılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu sene geleneksel kutlamaların yanı sıra ilginç kutlama görüntülerine de sahne oluyor.

8 Mart dolayısıyla resmi tatil ilan edilen Rusya?da çiçek ve çeşitli hediye satışları yine rekorlar kırarken, yüzme tutkunu kadınlar ise bu bayramı havuz ve buzlu suda kutlamaya karar verdi. Sıfırın altında 15 derecelik soğuk havaya aldırış etmeyen onlarca kadın, buz tutmuş Moskova Nehri?nde buzdan arındırılan küçük bir alanda buzlu suya girerek 8 Mart bayramının tadını çıkardı.

Rusya Buzlu Suda Yüzme Tutkunları Federasyonu`nun teşebbüsüyle düzenlenen kutlama etkinliğine katılan kadınlar gruplar halinde buzlu suya girerken bayram çiçeklerini de Federasyon Başkanı Vladimir Grebekin`in elinden aldı.

Larisa Rebyakina, 8 Mart'ta buzlu suda bayram kutlaması artık geleneksel hale geldi. Burada buzlu suya girerek hem sağlığımızı koruyoruz ve hem de bayram neşesi yaşıyoruz. Böyle bir etkinlik düzenlediği için federasyonumuza da teşekkür ediyorum. Her geçen yıl buzlu suya girenler arasında gençlerin giderek çoğalması çok sevindirici. Herkese tavsiye ederim? dedi.

Federasyon Başkanı Vladimir Grebekin de konuşmasında ?Federasyon adına kadınlarımıza 8 Mart dolayısıyla çiçekler sunduk. Geleneksel hale gelen bu kutlamamız kadınları çok mutlu ediyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Bir daha tüm dünya kadınlarını 8 Mart bayramı dolayısıyla tebrik eder ve sağlıklı bir hayat dileriz? dedi.

Bu arada Rusya'da başta başkent Moskova?da olmak üzere sağlık hizmetlerinin aşırı pahalılığı dolaysıyla hastalanmamak için buzlu suya giren vatandaşların sayısında son yıllarda büyük artış görüldüğü ve ülke genelinde ise bu sayının toplam bir buçuk milyon kişiye ulaştığı bildiriliyor. Öte yandan buzlu suya girmenin sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını belirten Sağlık Bakanlığı ise özellikle alkol aldıktan sonra buzlu suya girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder