3 Mart 2012 Cumartesi

Beş Yıldızlı Oteller Sorunlarına Çözüm İstiyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, nisan ayında açılacak olan turizm sezonu öncesi sektörün katı atık, bertaraf bedelleri ve havuz, SPA yönetmelikleriyle ilgili acil çözüm beklediğini söyledi.

ETİK üyesi beş yıldızlı otellerin genel müdürleri Balçova'daki Kaya İzmir Thermal & Convention'da öğle yemeğinde bir araya geldi. Kaya Termal Otel Genel Müdürü Muzaffer Tağıl'ın ev sahipliğinde gerçekleşen "ETİK Aylık Sektör Buluşması"na İzmir, Çeşme, Pamucak ve Seferihisar'dan beş yıldızlı otel yöneticilerinin yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat da onur konuğu olarak katıldı.

Taplantıda sektörün çözüm bekleyen sorunlarını anlatan ETİK Kurul Başkanı Mehmet İşler, "Turizmciler olarak her sezon, çözüm bekleyen geçmiş sorunlara yeni sorunlar eklenerek yola çıkıyor ama yine de rekorlar kırmaya devam ediyoruz. Rekorlar kırdıkça bakanlıklar turizmcileri ciddi gelir kaynağı görmeye başladılar, ellerini cebimizden çıkarmıyorlar. Bu sezon da katı atık, bertaraf ve havuz yönetmeliği konusu gündemde. Çantada bekleyen öncelikli 15'e yakın sorunumuz var. Ama biz bu sorunlarla mücadele etmekten yılmayacak, güçlü bir sektörüz" dedi. Mehmet İşler, turizm sezonun açılmasına az bir zaman kala, turizm sektörünün yeni sorunlarla baş etmek zorunda kaldığını, geçen yıldan gelen Gürültü Yönetmeliği, Tütün ve Alkol Yönetmeliği, müzik eserleri telif hakları gibi sorunlarına, bu yıl da katı atık ve bertaraf bedelleriyle Havuz-SPA Yönetmeliği'nden kaynaklanan sorunların eklendiğini söyledi. Mehmet İşler, “Çevre Temizlik Vergisi ile belediyelere zaten katkı koyan vatandaşlar olarak yönetmelik gereği ödemek zorunda bırakıldığımız katı atık ve bertaraf bedellerinin mükerrer ve haksız bir uygulama olduğunu düşünüyoruz" dedi.

kaynak: haberyurdum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder